Bootfitting

Bootfitting

Vikten av att välja rätt pjäxor anpassad efter dina fötter

Bootfitting handlar om att skräddarsy dina nya pjäxor efter din fot. Det börjar med noggranhet och kunskap kombinerat med förståelse av vad det är du faktiskt ska ha på din fot när du åker skidor. 

Det handlar om komplex fotanatomi, pjäxmodeller, modifiering av sulor, innerskor och ytterskal samt kunskap om skidåkning.

Hur genomförs en Bootfitting?

Steg 1 Fotanalys inför Bootfitting

Först görs en analys av din fot och underben där vi mäter din fot och granskar ditt rörelsemönster för att sen ta fram pjäxor som passar. Vi mäter fotens längd och bredd samt tar hänsyn till dina önskemål och tidigare erfarenheter, skador eller bekymmer. Från 2023 har vi en 3D scanner som mäter dina fötter. Det blir perfekt med exakta värden. 


Steg 2 Utprovning av Pjäxor

Utifrån din åkstil och önskemål väljer vi från vårt breda sortiment av pjäxor fram olika alternativ som passar din fot, som vi sedan testar för att få en upplevelse och känsla. På så sätt lyckas vi hitta den bästa prestandan samtidigt som pjäxan är skön. I vårt stora sortiment av pjäxor finns modeller för alla tänkbara åkstilar och ändamål. Du kan välja mellan pjäxor för race, alpint, freeride, topptur, telemark, park, barnpjäxor eller olika hybridmodeller. Valet av pjäxa lägger grunden för din bootfitting.


Steg 3 Uppvärmning & Formgjutning av sulor

Den viktigaste delen i att få en pjäxa att sitta bra på foten är att göra en formgjuten iläggsula helt efter din fots former. Detta gör att foten håller en naturlig form i pjäxan vilkert ger en ökad prestanda och kraftöverföring till skidan. Du avlastar fotens ömma punkter och ökar blodcirkulationen vilket gör att du slipper ha ont.


Steg 4 Individuell anpassning

Vi formar även hela pjäxan efter din fot och underben med hjälp av värme för att maximera kompforten och prestandan. Skalet och innerskon värms upp för att bli följsamma och därefter låter vi pjäxorna svalna medan de sitter tätt kring dina fötter för att formen ska anpassas efter just dig. Processen tar mellan 10-15 minuter. Behövst det yttligare justeringar efter detta punkttrycker vi pjäxan för att skapa den plats som behövs eller reducerar överflödigt utrymme för att få foten att sitta fast utan att du känner någon öm punkt eller smärtande punkter. Vissa av våra kunder har extra höga krav på exakt passform och då kan vi exempelvis leverera formgjutna innerskor (ZipFit eller Sidas)


Ut och åk efter färdig bootfitting

När du åker med pjäxan får du den ärliga upplevelsen och förhoppningsvis behöver inget åtgärdas. Både foten och pjäxan ändrar sin form med tiden så när det behövs någon justering ingår alltid vårt fulla förfogande för att hålla dina pjäxor sköna och fungerande!

Tillgängliga tider för Bootfitting i Stockholm

Vi finns tillgänliga i stockholm för drop-in bootfitting alla dagar på ordinarie öppetider och för avvikande tider på förfrågan:
Bäst är att boka en tid, skicka e-post till info@swedensnowsports.com

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.