2023 ...

Skidåkning är minst lika kul i år som tidigare. Som vanligt går det lite trender i modellval som varumärken men vi är mycket trygga med våra leverantörer som ligger i framkant, håller högsta kvalitet och bästa funktion. 

En tydlig trend är topptur. Som allt annat är detta en avvägning när du väljer utrustning. Ju lättare uppför desto tråkigare nedför är en sammanfattande devis. Det gäller att hitta rätt nivå som passare åkaren bäst. Som vanligt drar vissa trender iväg och påverkar konsumenten att köpa prylar som kanske inte var de mest optimala. VI har testat allt och onyanserat kan vi berätta vad du har att välja på. 
Utöver den enkla toppturen, dvs en trevlig promenad i lagom lutning, och returåk på böljande snöängar så finns givetvis lite tuffare utmaning. Förra säsongen gav vi oss själva en hygglig bas för att kombinera turåkning med klättring. Vi begränsade oss till övningar i samband med skidåkning, så ren isklättring håller vi inte på med. Det gav intressaanta tankar om att även riktiga freeriders som kör glaciär i alperna faktiskt borde ta med sig lite klätterprylar för säkerhetens skull. 
Ja, detta är kanske en ytterlighet men vi tänjer gränser och får erfarenheter. Vi gillar givetvis även en lugn och fin tur, varm choklad och sen ett härligt åk tillbaka. 

En annan tydlig trend är att segmentet raceliknande pistskidor ökar. Under många år har vi haft stor försäljning på skidor med mellanbred midja men nu blir det lite smalare igen. Samma trend ser vi på freerideskidor, de blir lite smalare. 
Men, något som vi har svårt att släppa är Elans amphibioteknik med olika radier på kaneterna och både spann och rocker på en och samma skida. Vansinningt snurrigt att reda ut begreppen men vilken grym leverans skidorna ger. På damsidan kommer för året en serie med Swarovski blingbling....

Elevenate är en för oss ny leverantör av skidkläder. Märket tillverkas i Åre och gör en kollektion som passar perfekt på skidåkaren. Kom förbi och prova, det här kommer du att gilla. 

Skidleasing. Från i år kan vi äntligen skicka paket till alla som vill anamma konceptet, från Ystad till Haparanda. Fri frakt, fri returfrakt. Skidleasing växer och förra året nådde vi ytterligare  en milstolpe. Vi hoppas att vi med "paketen" kan tillföra barn och ungdom de allra bästa förutsättningar att ha riktig skoj på berget. 

Vi har ett eget Café. Kom hit, ta en kopp kaffe, så kan vi fortsätta prata skidåkning. Vill du se det grymmast åket ever?.....check this out