Skidskola

Skidleasing-Skidskola! 

Anmälan är i full gång. Passa på innan platserna tar slut!

När Du eller ditt barn vill bli duktiga på att åka skidor så har vi en perfekt skidskola. Vi gör det enkelt, roligt och kombinerar etablerad metodik med lite nytänkande. Vi vet att våra deltagare lär sig snabbare hos oss och att man ska åka så mycket det går, när man väl är i backen.
Vår Skidskola är under tre tillfällen på vardagskvällar då det är mindre med folk i backen, för då hinner vi fler åk. I avgiften ingår liftkort och fika. 
Det går även bra att boka in sig på priivatlektioner.

Om du av någon anlending missar ditt pass så går det alltid att åka med annan grupp på ett av deras pass under säsongen. Vi reserverar oss också från vädrets påverkan och tar oss rätten att skjuta på alla datum. Om skidskolan ställs in helt och hållet återbetalas avgiften.

För att skapa den mest framgångsrika skidskolan krävs gediget kunnande inom många olika dicipliner. Det rör allt från hur man pedagogiskt lär ut till att kunna analysera och lära ut korrekta rörelsemönster till riktigt avancerade skidåkare. De som arbetar fram vår utbildningsmodell tillhör Sveriges mest kvalificerade inom området. De har tävlingsbakgrund på landslagsnivå, skidlärarutbildning samt har verkat som skidtränare till några av landets mer framstående barn och juniorer.  

 

Nivåer och grupper

 5-6 år  Kan åka lift själv och har inga problem att vara utan föräldrar en stund.
 7-9 år, nybörjare  Har provat skidåkning och åker lift själv. Tar sig ned hjälpligt.
 7-9 år, kan åka  Kan åka lift själv. Tar sig ned med god fart.
 10-14 år, nybörjare  Kan åka lift själv. Tar sig ned hjälpligt.
 10-14 år, kan åka  Har inga problem med att åka skidor, oavsett fart eller terräng.
 Vuxen, nybörjare  Kan åka lift utan problem och tar sig ned utan större problem
 Vuxen, race  Har inga problem med att åka skidor, oavsett fart eller terräng.
 Privatlektion  För de som inte passar in i någon av ovan grupper eller de som helt enkelt vill köra ensam med skidläraren.
 Privatlektion med videoanalys  Två privatlektioner blandat med videoanalys för de som vill förbättra sin skidteknik.

 
OBS! Alla kursdeltagare måste kunna ta emot och åka en knapplift utan hjälp.

Utrustning

Du behöver skidor, pjäxor och hjälm. Är du 7 år eller äldre ska du även ha stavar. Hör av dig till vår butik på Gustavslundsvägen 149R i Alvik om du behöver ny utrustning eller vill köra Skidleasing-konceptet.

Kolla våra provkaniner under fliken Media.