Skidleasing

Skidleasing konceptbeskrivning

Det är skillnad på skidor och skidor - vissa kan man åka med, andra är bara skidor.

Då barn får bra prylar blir deras dag på berget mycket roligare. Glada barn ger glada föräldrar och mer åkning för samtliga! 

Barn ska ha rätt storlek och rätt modell. Med Skidleasing har barnen alltid tillgång till marknadens bästa skidor och pjäxor i rätt storlek. Det finns flera olika modeller att välja mellan just för att hitta något som passar perfekt, både i storlek och matchande kunskapsnivån. Välj mellan pistskidor, tävlingsskidor, rockers, park och twintip. Pjäxor är mjuka eller lite hårdare, breda, medium eller smala. Sortimentet sträcker sig från knatten på 2 år till juniorerna kring 14-15 år.

Med Skidleasing byter man skidor och pjäxor vart efter barnen växer. På så vis är utrustingen alltid tillgänglig och Du slipper sälja begegnat, slipper stå i hyrköer och du kan lika gärna åka på höstlovet som sportlov och sommaråkning på glaciär.

Avtalet tecknas årsvis och kan betalas per helår. Under avtelets bindningstid har Ni rätt till ett fritt byte av pjäxor. Vid ett byte av skidor måste vi ta ut en avgift om 100 kr för att hålla prylarna servade.

Vid order i webbutiken tar vi inte ut fraktkostnad för utleverans inom Sverige. Returfrakt betalar kunden och kan med fördel beställas på vår webbsida för att nyttja våra fraktvillkor.

Avtalet förlängs med automatik 12 månader om utrustningen inte återlämnats före årsförfallodagen vilket meddelas leasingtagaren ca 30 dagar i förväg. 

Saker kan gå sönder. Återlämnas utrustningen obrukbar utreder vi om det är fabrikationsfel eller inte. Kan den lagas tar vi ut den faktiska kostnaden. Leasingtagaren svarar för att utrustningen inte blir stulen eller sönderkörd och ansvarar sålunda för att ersätta prylar som förvinner. Hemförsäkringen kan ofta åberopas i dessa fall.

Skidleasing finns nu även för vuxna i begränsat antal.

Längd på skidor 

 Huvudregeln säger 10 cm kortare än barnet. Ett duktigt eller starkt barn kan alltid ha lite längre skidor. Det viktiga brukar vara att ha en följsam och ganska mjuk skida från början. Det finns hos oss!

Storlek på pjäxor

Pjäxornas storlek anges i millimeter (mm) och vanligtvis i skalan 145, 155, 165 osv.
Mät barnets fot exakt. "Lagom" stor pjäxa ska vara 10 mm längre än foten. Det går att ha pjäxor ner till 5-6 mm men barnen uppfattar ofta pjäxorna som för små mht att de får lite svårare att röra tårna. Ofta väljer man en pjäxa som då är 15 mm längre än foten. 
Mjuka pjäxor till nybörjare och lite hårdare när de åkt en del. Notera också om barnet har smal, bred eller medium bredd på foten. Olika pjäxmärkan har olika breda läster, eller uppfattas olika. 

Glöm inte att köpa Falke skidstrumpor till barnen. Då kommer pjäxorna sitta perfekt.

Från storlek 225 kan man även formgjuta innersulan till pjäxan för bättre komfort, ökad kraftöverföring och kontroll.